El videojoc EnTerrat



Ara us parlarem sobre un cas molt especial, únic de fet, que va afectar a una de les empreses més importants dels Estats Units, Atari, i va trasbalsar la indústria dels videojocs durant els dos anys següents.

Abans de tot, posem-nos en context; això va succeir a mitjans de l'any 1982, quan Atari, una empresa que tenia una grandíssima importància en el món dels videojocs, va acabar de negociar els permisos per a fer-se amb els drets del joc "E.T the Extraterrestrial", un joc inspirat en la taquillera pel·lícula E.T., la qual tenia una gran popularitat en aquell moment.

El joc va ser dissenyat per Howard Scott Warshaw, a qui només li van donar 4 escasses setmanes per a acabar de desenvolupar-lo. Això va fer que no estigués del tot ben programat.

Per acabar-ho d'adobar, degut a la pressa que hi havia per a tenir-lo a punt abans de la campanya de Nadal de 1982, no es va fer cap control de qualitat, i en aquest cas, era més important que mai.

El seu llançament va ser un gran fracàs comercial; molts compradors el van retornar enfadats alegant que era defectuós. El personatge queia en forats dels que no podia sortir i el comptador de punts donava resultats equivocats. Es van vendre poques unitats i l'empresa va haver de tornar els diners als compradors que van reclamar-ho.

Tant Atari, com la resta de la indústria del videojoc, van patir un gran daltabaix, que va fer entrar en una crisi econòmica al sector.

Atari va decidir enterrar totes les còpies que els quedaven d' "E.T. the Extraterrestrial", entre elles les retornades, en un abocador d'Alamogordo, Nuevo México.

Vint anys més tard, al 2014, es van desenterrar 900 còpies. Unes quantes d'aquestes van ser venudes en una subhasta per un total de 108,000 $. La còpia que es va vendre a un preu més alt tenia un valor de 1,535 $

Previous
Next Post »